Beskrivelse
Druerne til denne vigtige vin fra William Jonqueres d’Oriola kommer fra Roussillon vinmarker tæt på Middelhavskysten, og som således nyder godt af de sommerlige kølende briser fra havet, samt de lidt mildere vintre. Undergrunden er kalksten iblandet en smule ler. Druesammensætningen på denne rødvin fra Villa d’Oriola er Grenache og Marselan. Hele høsten håndhøstes og håndselekteres, hvorefter vinen gærer traditionelt ved lave temperaturer. Toppen af gæringstanken presses ned for en bedre ekstraktion, hvilket er meget mere nænsomt end at pumpe. Dette foregår i ca. 3 uger. Når gæringen er færdig, lagres vinen på tank ca. 6 måneder, før den frigives til salg. Næsen er trendy sydfransk. Her er smæk nok til at være en vin til grillen, men også friskhed nok til et glas med venner eller til en frokost. De røde frugter dominerer og lige bag ved dem finder du nænsomt doceret krydderi og lakrids. Smagen signalerer Middelhav og appetitlighed. Uprætentiøs velsmag både til hverdag og fest. Også denne vin beviser Roussillon’s sande potentiale og value for money, så prøv trygt en flaske Villa d’Oriola Rouge, Les Terrasses.
William Jonquères d’Oriola – 27. generation på Château de Corneilla
Williams familie har arbejdet i vinens tjeneste siden 1485, og alle vinene fra hans hånd produceres på det imponerende Château de Corneilla i Corneilla del Vercol, bygget af Tempelridderne i det 13. århundrede. Slottet, der er beliggende for foden af Pyrenæerne lige syd for Perpignan, er samtidig hjem for William og familien, der kan nyde udsigten til Mont Canigou (2784 m.o.h). William producerer vine med appelationerne Côtes du Roussillon, Côtes du RoussillonVillages Les Aspres, Rivesaltes Tuile, Muscat de Rivesaltes, Collioure og Côtes Catalanes.
Bæredygtig vinifikation
Alle Williams marker er dyrket med største respekt for biodiversiteten og økosystemerne, hvilket sikrer en rigt varieret fauna på ejendommens i alt 95 hektar. Alle marker er certificeret Haute Valeur Environnementale, High Environmental Value, forkortet HVE og endda på det høje niveau 3. På toppen af det omfattende arbejde med HVE er alle markerne nu under konvertering til den økologiske certificering. Ovenpå alt dette arbejde med bæredygtighed og økologi, lægger William så både alt det bedste han har lært af sin far, Philippe og fra alle sine ophold i udlandet hos førende producenter.