Betal med MobilePay

Fratelli Revello Barbera d'Alba "Ciabot du Re" 2021, Piemonte, Italien

Revello-familien har været druedyrkere i frazione Annunziata di La Morra siden 1954. I starten solgte familien druerne, senere flaskede man i en periode også selv. De to brødre Carlo og Lorenzo Revello endte med at overtage gården i 1990 med en beslutning om igen selv at fremstille vin, denne gang med stærk inspiration fra Elio Altare. 1992 blev første årgang for Barolo. På kort tid etablerede Carlo og Enzo sig som baroliste af første kategori, med moderne inklinationer og en tilgang med kortere macerationstider og barriquelagring for Barolo. Der arbejdes med bæredygtig produktion, grønthøstning og lave høstudbytter og vinene gæres med vildgæren fra druerne og de hverken klares eller filtreres, for at bevare et optimum af duft og smag. I 2016 besluttede brødrene at foretage en bodeling, for at kunne tilgodese deres børn. Enzo Revello beholder retten til navnet Fratelli Revello og den oprindelige ejendom og cantina og hans datter Elena bliver mere og mere involveret, mens sønnen Simone netop er blevet færdig på ønologskolen i Alba. Carlo, hustruen Paola og deres to sønner har startet en ny vingård tæt ved, i Santa Maria di La Morra. Markerne er delt og brødrene har ca. 7,5 ha marker hver. Enzo kommer fremover til at fremstille 10 vine, herunder Barbera d’Alba Ciabot du Re, Barolo, Barolo Gattera, Barolo Conca og fra årgang 2013 en Barolo Cerretta fra Serralunga d’Alba, med en forventet samlet årlig produktion på omkring 55.000 flasker.

Barbera d’Alba Ciabot du Re en Revellos særdeles anerkendte og mest ambitiøse Barbera d’Alba, der kommer fra Annunziata di La Morra. Vinen er ikke en enkeltmarksvin, men frembringes gennem en selektion af druer fra de bedste planter, der er sat i 1975. Med inspiration fra Altares Barbera Larigi, er det en vin, der har afsøgt grænsen for, hvad det er muligt at opnå med druen. Som det er tilfældet med Larigi, lagres også Ciabot du Re i 18 måneder på 100% nye franske barriques. Barbera er med sin sprudlende frugtighed, friske syre og meget moderate tanninindhold i særegen grad velegnet til barriquelagring. Fadet understøtter med sine vanillin-aromaer den opulente frugt, som der også tilføjes bløde, søde, smidige tanniner fra fadet. Det giver en både elegant, ambitiøs og dyb Barbera d’Alba med stor velsmag og fascinationskraft.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Indhold

Alkoholprocent

Vintype

339,00 kr.

4 på lager

Beskrivelse

Revello-familien har været druedyrkere i frazione Annunziata di La Morra siden 1954. I starten solgte familien druerne, senere flaskede man i en periode også selv. De to brødre Carlo og Lorenzo Revello endte med at overtage gården i 1990 med en beslutning om igen selv at fremstille vin, denne gang med stærk inspiration fra Elio Altare. 1992 blev første årgang for Barolo. På kort tid etablerede Carlo og Enzo sig som baroliste af første kategori, med moderne inklinationer og en tilgang med kortere macerationstider og barriquelagring for Barolo. Der arbejdes med bæredygtig produktion, grønthøstning og lave høstudbytter og vinene gæres med vildgæren fra druerne og de hverken klares eller filtreres, for at bevare et optimum af duft og smag. I 2016 besluttede brødrene at foretage en bodeling, for at kunne tilgodese deres børn. Enzo Revello beholder retten til navnet Fratelli Revello og den oprindelige ejendom og cantina og hans datter Elena bliver mere og mere involveret, mens sønnen Simone netop er blevet færdig på ønologskolen i Alba. Carlo, hustruen Paola og deres to sønner har startet en ny vingård tæt ved, i Santa Maria di La Morra. Markerne er delt og brødrene har ca. 7,5 ha marker hver. Enzo kommer fremover til at fremstille 10 vine, herunder Barbera d’Alba Ciabot du Re, Barolo, Barolo Gattera, Barolo Conca og fra årgang 2013 en Barolo Cerretta fra Serralunga d’Alba, med en forventet samlet årlig produktion på omkring 55.000 flasker.

Barbera d’Alba Ciabot du Re en Revellos særdeles anerkendte og mest ambitiøse Barbera d’Alba, der kommer fra Annunziata di La Morra. Vinen er ikke en enkeltmarksvin, men frembringes gennem en selektion af druer fra de bedste planter, der er sat i 1975. Med inspiration fra Altares Barbera Larigi, er det en vin, der har afsøgt grænsen for, hvad det er muligt at opnå med druen. Som det er tilfældet med Larigi, lagres også Ciabot du Re i 18 måneder på 100% nye franske barriques. Barbera er med sin sprudlende frugtighed, friske syre og meget moderate tanninindhold i særegen grad velegnet til barriquelagring. Fadet understøtter med sine vanillin-aromaer den opulente frugt, som der også tilføjes bløde, søde, smidige tanniner fra fadet. Det giver en både elegant, ambitiøs og dyb Barbera d’Alba med stor velsmag og fascinationskraft.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Indhold

Alkoholprocent

Vintype

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.