Betal med MobilePay

Domaine Jean Collet Chablis 1. Cru "Vaillons" 2022, Bourgogne, Frankrig

Domaine Jean Collet et Fils er en traditionsrig Chablis-producent, som blev etableret i 1954. Domænet drives nu af Romain Collet, som er tredje generation. Han overtog tøjlerne til domænet tilbage i 2008 i en alder af blot 21 år. Han råder over 37 hektar fordelt på Petit Chablis, Chablis, 1er Cru og de to Grand Cru’er: Valmur og Les Clos. Desuden har Romain en lille produktion af raffinerede mousserende vine. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er ca. 50 år. Romain Collet siger: ”Jeg er den heldigste generation. At have gamle vinmarker som disse at arbejde med i min levetid er helt særligt, og det er takket være min bedstefar, Jean”. Hektarudbytterne holdes lave, og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Romain Collet har i trit med tiden indført økologiske dyrkningsmetoder. År for år bliver flere og flere af appellationerne officielt økologisk certificeret.

”Hver vin har sin egen fortælling”: Stilen på Collet’s vine tager afsæt i flere generationers knowhow om vinmarkerne: Hvordan de vokser, hvordan de er forskellige fra hinanden, hvordan de reagerer i kælderen under gæringsprocessen og ikke mindst i løbet af modningen i kælderen. ”Hver vin har sin egen fortælling”, mener Romain Collet. De forskellige climats får forskellig behandling i kælderen (rustfri ståltanke, cementæg, foudres, barriques), så de individuelle særpræg træder frem.

Chablis 1er Cru Vaillons 1er cru marken ligger på venstre side af floden Seriein og har en smuk sydlig eksponering. Jordbunden her er kimmerridge kalk og de for Chablis så klassiske forstenede østerskaller. Druerne høstes i parcellerne: Épinottes, Minots, Roncières, Chestnuts og Vaillons og presses efterfølgende på pneumatiske presse, derefter gennemgår de spontangæring på temperaturstyrede rustfrie ståltanke. Efter græing lagres vinen 12 måneder: 1/3 af vinen på ståltanke, 1/3 på 8.000 liter egetræsfade og 1/3 på de traditionnelle bourgogne fade. Det er en feminin og elegant vin med en smuk koncentration og en lang smag. Den fortjener de bedste retter med: fisk, delikatesser, fjerkræ eller hvidt kød. Nyd den helt ung for at få den friske frugt og gem den 2-6 år fra høst for at opnå stor fylde.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Indhold

Alkoholprocent

Vintype

339,00 kr.

4 på lager

Beskrivelse

Domaine Jean Collet et Fils er en traditionsrig Chablis-producent, som blev etableret i 1954. Domænet drives nu af Romain Collet, som er tredje generation. Han overtog tøjlerne til domænet tilbage i 2008 i en alder af blot 21 år. Han råder over 37 hektar fordelt på Petit Chablis, Chablis, 1er Cru og de to Grand Cru’er: Valmur og Les Clos. Desuden har Romain en lille produktion af raffinerede mousserende vine. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er ca. 50 år. Romain Collet siger: ”Jeg er den heldigste generation. At have gamle vinmarker som disse at arbejde med i min levetid er helt særligt, og det er takket være min bedstefar, Jean”. Hektarudbytterne holdes lave, og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Romain Collet har i trit med tiden indført økologiske dyrkningsmetoder. År for år bliver flere og flere af appellationerne officielt økologisk certificeret.

”Hver vin har sin egen fortælling”: Stilen på Collet’s vine tager afsæt i flere generationers knowhow om vinmarkerne: Hvordan de vokser, hvordan de er forskellige fra hinanden, hvordan de reagerer i kælderen under gæringsprocessen og ikke mindst i løbet af modningen i kælderen. ”Hver vin har sin egen fortælling”, mener Romain Collet. De forskellige climats får forskellig behandling i kælderen (rustfri ståltanke, cementæg, foudres, barriques), så de individuelle særpræg træder frem.

Chablis 1er Cru Vaillons 1er cru marken ligger på venstre side af floden Seriein og har en smuk sydlig eksponering. Jordbunden her er kimmerridge kalk og de for Chablis så klassiske forstenede østerskaller. Druerne høstes i parcellerne: Épinottes, Minots, Roncières, Chestnuts og Vaillons og presses efterfølgende på pneumatiske presse, derefter gennemgår de spontangæring på temperaturstyrede rustfrie ståltanke. Efter græing lagres vinen 12 måneder: 1/3 af vinen på ståltanke, 1/3 på 8.000 liter egetræsfade og 1/3 på de traditionnelle bourgogne fade. Det er en feminin og elegant vin med en smuk koncentration og en lang smag. Den fortjener de bedste retter med: fisk, delikatesser, fjerkræ eller hvidt kød. Nyd den helt ung for at få den friske frugt og gem den 2-6 år fra høst for at opnå stor fylde.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Indhold

Alkoholprocent

Vintype

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.