Beskrivelse
Essensen af den 500-årige tradition med rakı er druer. Den første fase af rakı-produktionen er ugæret druesaft der gæres til en primitiv vin. Den resulterende “vin” destilleres, og ren alkohol opnås. Denne alkohol, der bruges i rakı-produktion, kaldes suma.
Herefter destilleres sumaen igen med frøene fra den unikke anisplante Pimpinella Anisum. Herved fremkommer en anis-spiritus, som man kender fra andre lande i middelhavsområdet. Rakı i Tyrkiet, Ouzo i Grækenland, Pastis i Frankrig, Sambuca i Italien. De er dog forskellige med hensyn til ingredienser, produktionsproces og mængde af sukker.
Den største forskel fra andre spiritus med anismag er at Raki kun produceres af druer af høj kvalitet, og anisfrøene tilsættes ved re-destillering, ikke blot ved ekstrakt. Der er ingen ekstrakter eller andre urter tilsat til rakı. Raki er også den, der indeholder den mindste mængde sukker.
Yeni er den mest populære raki, lokalt som globalt.