Beskrivelse
Med Josmeyer Classic Riesling i glasset er der tale om en rank, slank, balanceret og klassisk tør Riesling med de klassiske let mineralske toner, der giver Riesling druen sin race og klasse. En fremragende Riesling, perfekt til f.eks. skaldyr, lys fisk eller Sushi.
Alsaces bedste vingård ifølge Tom Stevenson
Domaine Josmeyer er ifølge Tom Stevenson (vinkritiker og verdens førende ekspert i Alsace) den bedste vingård i Alsace. Tre år i træk fik Josmeyer prædikatet ”fastest improving producer” i Stevensons årsrapport, og i 2009 opnåede Josmeyer endelig det ultimative prædikat; ”Best producer”. Ejendommens vine er intense, tørre og knivskarpt afbalancerede, og de er ekstremt velegnede til at ledsage gastronomi på højt niveau.
Biodynamisk vin fra de bedste marker
Domaine Josmeyers vine er certificeret biodynamiske. I store træk vil det sige, at markerne som udgangspunkt dyrkes økologisk, og at de desuden behandles med præparater af komposteret kogødning og af kisel. Desuden tilrettelægges al arbejde efter en biodynamisk kalender, som bl.a. følger månens faser. Ejendommen anvender udelukkende druer af egen avl, og deres i alt 28 hektar vinmarker omfatter blandt andet to sagnomspundne Grand Cru-marker; Hengst og Brand.
Naturlig fremstilling
Allerede før omlægningen til biodynamisk drift i 1996, leverede Domaine Josmeyer fremragende kvaliteter, men efter konverteringen er kvaliteten simpelthen skudt til himmels. Al arbejde foregår med så lidt indblanding, som det overhovedet er muligt. Tilsætning af sukker, syre, enzymer eller kunstig gær er fuldstændig bandlyst i kælderen, og man lader kun gæringen efterlade et absolut minimum af restsukker: hvis druerne er af tilstrækkelig høj kvalitet, behøver man nemlig ikke at skjule den bag et lag af sødme.