Beskrivelse
Rancio er Frederiksdals signaturvin. Kirsebærvinen står udenfor i glasballoner i minimum to år. Uanset vejret (frost, regn, sol og blæst) så står vinen under åben himmel og får smagen af den lollandske natur, inden vinen lagrer videre på franske cognac-fade inden for i Vineriet i yderligere et par år. ‘Rancio’ betyder ‘harsk’ på spansk og hentyder til fremstillingensmetoden – en metode, man har brugt på Maderia, Porto og i Banyules og Maury igennem århundreder. Smagen er intens og med en bred vifte af smagsnoter fx figner, svesker, nødder, kaffe og selvfølgelig kirsebær.
Perfekt til chokolade, nødder, figner og svesker, blåskimmeloste eller andre fyldige oste, steg eller terrin af foie gras eller alm. fuglelever, gerne med let sødligt tilbehør. Den kan også matche tunge vildtretter af hare eller dyr. Nyd den også helt alene og oplev vinens mange nuancer. Rancio er en stor oplevelse i sig selv. Hvis den får lov at ligge, vil den udvikle sig smukt de næste mange, mange år.