Beskrivelse
Sød Marsala til velkomst, til dessert eller efter et godt måltid.
Den dominerende drue er nu som før Grillo, men ofte indgår også en del Catarratto og lidt Inzolia i blandingen.
Efter druerne er presset gærer mosten i rustfrit stål ved kontrolleret temperatur indtil gæringen standses af den karakteristiske “sifone”, som er lagret druemost fra sent høstede druer tilsat en hel del brandy. Herefter tilsættes en hel del af den såkaldte “cotto” (indkogt druemost) for at bringe sødmen i vejret, inden den unge vin overføres til gamle fade i forskellige størrelser, hvor den modner i 30 måneder inden den tappes på flaske og efter yderligere 3 måneder frigives til salg.
Vinen fremstår dybt ravfarvet i glasset og duften er delikat med noter af tørrede druer og vanilje. Derpå er smagen mild og udpræget sød med behagelige associationer til rosiner og andre tørrede frugter og til sidst et strejf af bitre mander, der i nogen grad balancerer sødmen.
Dette er Italiens mest traditionsrige dessertvin, og den fortjener fornyet opmærksomhed, når den som her er frisk og vellavet!