Domaine du Meix-Foulot Mercurey 2019, Bourgogne, Frankrig

Historisk Domaine i Mercurey
Domaine du Meix Foulot befinder sig på nedre skråninger af bakkerne, der huser  ruinerne af Château de Montaigu, der var en af de sidste bastioner for fortidens
hertuger af Bourgogne. Domaine du Meix Foulot har været familieejet i mere end to hundrede år. Det var den nuværende ejer, Agnes Dewé de Launays oldefar, der skabte Mercurey appellationen i 1923. Domaine du Meix Foulots omdømme blev for alvor cementeret Agnes far, Paul de Launay , der skabte domainets stil og omdømme i 1956.
20 hektar og perfektioneret fra A-Z Fra en beskeden størrelse , er Domaine du Meix Foulot vokset til de nuværende ca. 20 hektar.

Domainet har altid stræbt efter kvalitet og ægthed. Paul de Launay var uden tvivl den første i Mercurey, der bevidst arbejde med at sænke høstudbytterne, for at opnå maksimal koncentration i vinene.

I 1996 efter endt studieophold i USA , overtog Agnes Dewé de Launay driften af familie domainet.
Under Agnes ledelse, er der bygget nye kældre til vinifikationen, og ejendommen er perfektioneret fra A-Z.
Klassisk vinifikation og terroir drevne vine Markerne drives med stor respekt for naturen, efter den nær økologiske “lutte raisonné” metode.

Druerne håndsorteres, og gæres på den naturlige gær, med op til 30 dages maceration på drueskindet for at sikre vine med farve, stof og intensitet og ikke mindst et stærkt terroir udtryk. De unge vine fadlagres helt eller delvist, afhængig af årgangen. Som noget usædvanligt foretrækker Domaine du
Meix Foulot, at flaskelagre sine vine en kort årrække inden de frigives til salg.

2017 Mercurey Domaine du Meix Foulots Mercurey leverer fantastisk value for money.
Vininfikationen er klassisk, Agnes Dewe de Launey foretrækker en lang maceration efter gæringen, frem for en kold maceration før gæringen, idet hun
føler, at terroir udtrykket på denne måde bedre kommer til sin ret. Den unge vin lagres dels på fad for øget kompleksitet, og dels på tank for at bevare frugten
bedst muligt. Meix Foulots Mercurey er en flot repræsentant for Mercurey med medium dyb farve, og en svagt “spicy” duft med røde bær og et diskret strejf af
peber. Smagen er fyldig, intens og lang.

Yderligere information

Land

Indhold

Alkoholprocent

Druetype

269,00 kr.

6 på lager

Beskrivelse

Historisk Domaine i Mercurey
Domaine du Meix Foulot befinder sig på nedre skråninger af bakkerne, der huser  ruinerne af Château de Montaigu, der var en af de sidste bastioner for fortidens
hertuger af Bourgogne. Domaine du Meix Foulot har været familieejet i mere end to hundrede år. Det var den nuværende ejer, Agnes Dewé de Launays oldefar, der skabte Mercurey appellationen i 1923. Domaine du Meix Foulots omdømme blev for alvor cementeret Agnes far, Paul de Launay , der skabte domainets stil og omdømme i 1956.
20 hektar og perfektioneret fra A-Z Fra en beskeden størrelse , er Domaine du Meix Foulot vokset til de nuværende ca. 20 hektar.

Domainet har altid stræbt efter kvalitet og ægthed. Paul de Launay var uden tvivl den første i Mercurey, der bevidst arbejde med at sænke høstudbytterne, for at opnå maksimal koncentration i vinene.

I 1996 efter endt studieophold i USA , overtog Agnes Dewé de Launay driften af familie domainet.
Under Agnes ledelse, er der bygget nye kældre til vinifikationen, og ejendommen er perfektioneret fra A-Z.
Klassisk vinifikation og terroir drevne vine Markerne drives med stor respekt for naturen, efter den nær økologiske “lutte raisonné” metode.

Druerne håndsorteres, og gæres på den naturlige gær, med op til 30 dages maceration på drueskindet for at sikre vine med farve, stof og intensitet og ikke mindst et stærkt terroir udtryk. De unge vine fadlagres helt eller delvist, afhængig af årgangen. Som noget usædvanligt foretrækker Domaine du
Meix Foulot, at flaskelagre sine vine en kort årrække inden de frigives til salg.

2017 Mercurey Domaine du Meix Foulots Mercurey leverer fantastisk value for money.
Vininfikationen er klassisk, Agnes Dewe de Launey foretrækker en lang maceration efter gæringen, frem for en kold maceration før gæringen, idet hun
føler, at terroir udtrykket på denne måde bedre kommer til sin ret. Den unge vin lagres dels på fad for øget kompleksitet, og dels på tank for at bevare frugten
bedst muligt. Meix Foulots Mercurey er en flot repræsentant for Mercurey med medium dyb farve, og en svagt “spicy” duft med røde bær og et diskret strejf af
peber. Smagen er fyldig, intens og lang.

Yderligere information

Land

Indhold

Alkoholprocent

Druetype

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.