Domaine Bernollin Les Corbaisons 2018, Bourgogne, Frankrig

Les Corbaisons har en smuk, blank rubin farve. Duften er dyb og intens, og som altid primært karakteriseret af kirsebær og mørke bær (brombær) samt et fint peberkrydderi. Smagen er kompleks og harmonisk, med masser af sprødhed og frugtkarakter.

Les Corbaisons ligger på plateauet syd for Buxy, omkranset af Montagny 1. Cru marker mod nord og vest. Marken er beplantet med Pinot Noir, og den gennemsnitlige alder er omkring 40 år.

De ældste parceller er ca. 70 år gamle. Vinen høstes i hånd, og passerer et sorteringsbord inden vinificering, så kun absolut sunde druer kommer i gæringskaret. Den samlede ”cuvage” (vinificering i åben tank) varer ca. 3 uger: ca. 7 dages kold maceration (ca. 9°), hvor juicen optager frugt og farve fra de faste stoffer. Derefter ca. 8–10 dages alkoholgæring (25. – 28°) og efterfølgende ca. 2 – 4 dages eftermaceration ved ca. 18 – 20°. Herefter hældes vinen på egetræsfade, hvor den malolaktiske gæring foregår, og lagringen på fad varer ca. 12 – 14 måneder. Der anvendes ca. 25 % nye egetræsfade (udelukkende franske fade).

 

Yderligere information

Distrikt

Land

Vintype

Indhold

Alkoholprocent

Producent

Druetype

195,00 kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Les Corbaisons har en smuk, blank rubin farve. Duften er dyb og intens, og som altid primært karakteriseret af kirsebær og mørke bær (brombær) samt et fint peberkrydderi. Smagen er kompleks og harmonisk, med masser af sprødhed og frugtkarakter.

Les Corbaisons ligger på plateauet syd for Buxy, omkranset af Montagny 1. Cru marker mod nord og vest. Marken er beplantet med Pinot Noir, og den gennemsnitlige alder er omkring 40 år.

De ældste parceller er ca. 70 år gamle. Vinen høstes i hånd, og passerer et sorteringsbord inden vinificering, så kun absolut sunde druer kommer i gæringskaret. Den samlede ”cuvage” (vinificering i åben tank) varer ca. 3 uger: ca. 7 dages kold maceration (ca. 9°), hvor juicen optager frugt og farve fra de faste stoffer. Derefter ca. 8–10 dages alkoholgæring (25. – 28°) og efterfølgende ca. 2 – 4 dages eftermaceration ved ca. 18 – 20°. Herefter hældes vinen på egetræsfade, hvor den malolaktiske gæring foregår, og lagringen på fad varer ca. 12 – 14 måneder. Der anvendes ca. 25 % nye egetræsfade (udelukkende franske fade).

 

Yderligere information

Distrikt

Land

Vintype

Indhold

Alkoholprocent

Producent

Druetype

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.