Cuevas de Arom "As Ladieras" Old Garnacha 2021, Calatayud, Spanien

94 point – Robert Parker: “The 2021 As Ladieras comes from sloped vineyards that inspired the name in the old Aragones language. 2021 was marked by frost and snow in January (Filomena storm) and continued with a cooler growing season not without challenges and rains during harvest that defined two qualities, before and after the rain. These grapes were picked on September 22 and 23 and fermented with 80% full clusters in concrete with native yeasts and matured in oak vats for four months. It has a moderate 13.5% alcohol and moderate acidity and is very perfumed, with floral notes and tons of herbs, lavender and oregano -expressive, open and showy. It has a medium to full-bodied palate and is juicy, tasty and clean, with fruit and chalk.”

Renelangdahl.com: “Mesterlig garnacha fra gamle stokke i højderne i Aragon. 80 % helklaser og i den nye garnachastil og bare gjort fornemt. Egentlig ikke specielt tidligt høstet, men holder kun 13,5 % og er lys, luftig, svæver som varmklimatisk pinot noir, stilen minder mig lidt om Birichino i Californiens Santa Cruz, som rykker ret vildt i øjeblikket på garnacha. Røget hindbær, lunet lavendel og rosmarin, bittesmå skovjordbær. De bedste i Sierra de Gredos stikker lidt af på prisen i øjeblikket og det kan varmt anbefales at smutte op til Aragon og prøve det her. Fernando Mora, en af folkene bag, rammer plet her.”

Det her er en sublim Garnacha fra mere end 70 år gamle vinstokke. Fra og med 2018 årgangen har Team Fernando nået nye højder med Cuevas de Arom serien. Vinstokkene står også her på en heftigt skrånende mark af skifer, beliggende i 800 – 850 meter over havet. Cuevas de Arom, er i øvrigt under omlægning til økologi.  Druerne er håndhøstet i små bakker og det hele på én dag, den 27. september. 50 % af druerne er trådt med fødderne, og der er ikke tilsat gærkulturer. Gæringen udføres af druens naturlige gærceller og tager ca. 35 dage. Kender du lillebror, AROM, har du en ide om stilen. Denne As Ladieras har blot endnu flere lag og endnu mere længde. Bag Cuevas de Arom står en af Spaniens kun fire Masters of Wine, Fernando Mora, som betragtes som et af Spaniens nye lysende talenter.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Alkoholprocent

Indhold

Vintype

239,00 kr.

2 på lager

Beskrivelse

94 point – Robert Parker: “The 2021 As Ladieras comes from sloped vineyards that inspired the name in the old Aragones language. 2021 was marked by frost and snow in January (Filomena storm) and continued with a cooler growing season not without challenges and rains during harvest that defined two qualities, before and after the rain. These grapes were picked on September 22 and 23 and fermented with 80% full clusters in concrete with native yeasts and matured in oak vats for four months. It has a moderate 13.5% alcohol and moderate acidity and is very perfumed, with floral notes and tons of herbs, lavender and oregano -expressive, open and showy. It has a medium to full-bodied palate and is juicy, tasty and clean, with fruit and chalk.”

Renelangdahl.com: “Mesterlig garnacha fra gamle stokke i højderne i Aragon. 80 % helklaser og i den nye garnachastil og bare gjort fornemt. Egentlig ikke specielt tidligt høstet, men holder kun 13,5 % og er lys, luftig, svæver som varmklimatisk pinot noir, stilen minder mig lidt om Birichino i Californiens Santa Cruz, som rykker ret vildt i øjeblikket på garnacha. Røget hindbær, lunet lavendel og rosmarin, bittesmå skovjordbær. De bedste i Sierra de Gredos stikker lidt af på prisen i øjeblikket og det kan varmt anbefales at smutte op til Aragon og prøve det her. Fernando Mora, en af folkene bag, rammer plet her.”

Det her er en sublim Garnacha fra mere end 70 år gamle vinstokke. Fra og med 2018 årgangen har Team Fernando nået nye højder med Cuevas de Arom serien. Vinstokkene står også her på en heftigt skrånende mark af skifer, beliggende i 800 – 850 meter over havet. Cuevas de Arom, er i øvrigt under omlægning til økologi.  Druerne er håndhøstet i små bakker og det hele på én dag, den 27. september. 50 % af druerne er trådt med fødderne, og der er ikke tilsat gærkulturer. Gæringen udføres af druens naturlige gærceller og tager ca. 35 dage. Kender du lillebror, AROM, har du en ide om stilen. Denne As Ladieras har blot endnu flere lag og endnu mere længde. Bag Cuevas de Arom står en af Spaniens kun fire Masters of Wine, Fernando Mora, som betragtes som et af Spaniens nye lysende talenter.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Alkoholprocent

Indhold

Vintype

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.