Conterno "Arione" Barolo 2018, Piemonte, Italien

Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændigheder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, måske før Første Verdenskrig – og 1912 har været nævnt – eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede traditionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Monforte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra produceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Francia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Barolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resterende beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Barolo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cerretta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

Barolo Arione er lavet første gang i 2015 og Arione er den sydligst beliggende MGA i Serralunga d’Alba og ligger netop under Francia. Købet af Arione betyder, at Roberto Conterno fremover, i udvalgte årgange, også vil anvende druer herfra til fremstillingen af Barolo Monfortino, således druer fra de planter, der står tættest på Francia og som yder frugt med en lignende karakter og Nebbiolo fra Arione indgår for første gang i Barolo Monfortino i 2015. Barolo Arione selv er naturligvis spektakulær og det er en mere viril Barolo med endnu større tannisk dybde end Barolo Francia og serveringsrækkefølgen: Barolo Cerretta; Barolo Francia, afsluttende med Barolo Arione tegner umiddelbart til at give strukturel mening. Med introduktionen af tini di rovere fra Franz Stockinger til gæring og maceration kan der nu forventes endnu mere sammensatte og raffinerede, men stadig kraftfulde vine herfra.

Yderligere information

Land

Distrikt

Alkoholprocent

Druetype

Indhold

Producent

Vintype

2.499,00 kr.

1 på lager

Beskrivelse

Familien Conterno har ifølge historiske dokumenter fremstillet vin siden 1770, men de nøjere omstændigheder fortaber sig i det uvisse. Giacomo Conterno, som har lagt navn til vineriet, blev født i 1895 og døde i 1971. Sammen med sin far Giovanni lavede han, måske før Første Verdenskrig – og 1912 har været nævnt – eller i 1920, den første Barolo Monfortino, der siden er blevet områdets mest legendariske og feterede traditionelle Barolo. 1920’eren er fremstillet med druer fra Le Coste di Monforte d’Alba og oprindelig var Monforte den foretrukne kommune, hvilket gav anledning til navnet Monfortino. I årtier blev Baroli herfra produceret med indkøbte druer fra topmarker i Monforte eller Serralunga d’Alba, men i 1974 købte Giacomos ældste søn Giovanni og dennes søn Roberto en 15,8 ha stor hvedemark med en ejendom kaldet Cascina Francia i det sydlige Serralunga. Giovanni mente, at der engang havde stået Nebbiolo her og det kom der til igen. Fra 8,78 ha fremstilles nu herfra i udvalgte år Barolo Francia og Barolo Monfortino, mens de resterende beplantede 4,33 ha er dediceret til Barbera d’Alba Vigna Francia. I 2008 købte Roberto Conterno 3 ha på Cerretta i Serralunga, og herfra fremstilles nu en Barolo Cerretta (fra 2 ha) og en Barbera d’Alba Vigna Cerretta. I 2015 købte Roberto næsten hele MGA Arione, også i Serralunga, og fra de ca. 3 beplantede indkøbte hektar forventes der at komme en Barolo Arione.

Barolo Arione er lavet første gang i 2015 og Arione er den sydligst beliggende MGA i Serralunga d’Alba og ligger netop under Francia. Købet af Arione betyder, at Roberto Conterno fremover, i udvalgte årgange, også vil anvende druer herfra til fremstillingen af Barolo Monfortino, således druer fra de planter, der står tættest på Francia og som yder frugt med en lignende karakter og Nebbiolo fra Arione indgår for første gang i Barolo Monfortino i 2015. Barolo Arione selv er naturligvis spektakulær og det er en mere viril Barolo med endnu større tannisk dybde end Barolo Francia og serveringsrækkefølgen: Barolo Cerretta; Barolo Francia, afsluttende med Barolo Arione tegner umiddelbart til at give strukturel mening. Med introduktionen af tini di rovere fra Franz Stockinger til gæring og maceration kan der nu forventes endnu mere sammensatte og raffinerede, men stadig kraftfulde vine herfra.

Yderligere information

Land

Distrikt

Alkoholprocent

Druetype

Indhold

Producent

Vintype

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.