Chateau Aspras Tomares Ballus Rose 2021, Côtes de Provence, Frankrig

Det er næsten som at sidde en varm og solrig sommerdag på en frokostrestaurant i Provence, når man ser og dufter til denne indbydende rosé. Lys laksefarvet og med orange reflekser i glasset. Men det er denne utroligt charmerende duft af pære, nektariner, jordbær og noter af lavendelmarker, der sammen med tørheden og elegancen, er med til at give vinen sin umiskendelige provencalske karakter. Vinen klarer med lethed en salat med kylling eller friske fjordrejer. Eller hvad med en omgang Bouillabaisse eller blot lidt oliven, tapenade, charcuterie og godt brød på terrassen.

“Tomares Ballus” er det latinske navn for en sommerfugleart, som næsten var forsvundet fra området. Takket være alle de lokale landbrugs omlægning til økologi og forbud mod brug af pesticider, er sommerfuglen nu igen tilbage i stort antal. Grenache (50 %) – og Cinsault (50 %) -druerne høstes om natten, planlagt efter biodynamikkens månefaser. Om morgenen afstilkes og presses druerne ganske let. Der bruges ikke pumper, og mosten løber frit (tyngdekraft) ned i de underjordiske gærtanke. Den naturlige proces følges også i vinifikationen. Ingen industrigær tilsættes, og gæringen får lov til at starte med de naturlige gærkulturer. Vinen ligger med gærresterne inden let filtrering og aftapning.

Château Aspras’ ejer, Michael Latz, er en visionær mand. Han blev borgmester i Correns tilbage i 1995, og opfordrede straks alle landsbyens landbrug til at blive økologiske. Områdets bønder bakkede straks op om den gode idé. I Provence arbejdes der ellers primært med monokultur (én planteart på ét stort areal). Men Michael Latz tænker langsigtet. Han ønsker et bæredygtigt vinbrug, der bidrager til biodiversiteten og et sundt miljø, som med god samvittighed kan efterlades til børn og børnebørn. I dag er Michaels tre sønner gået ind i familiefirmaet, hvilket har øget ambitionsniveauet og tempoet i udviklingen af bæredygtige metoder og tiltag. Syv druesorter indgår i produktionen på Château Aspras, deriblandt grenache, cinsault og rolle (vermentino). Der bruges hverken pesticider, herbicider eller kemisk gødning. Vingården producerer sin egen organiske kompost og naturlige ekstrakter, der forbedrer vinstokkens naturlige forsvar. Plantningen af træer, hække og planter forbedrer bestøvningen og minimerer behovet for pløjning i vinmarkerne. Initiativer, som både gavner vinstokkene og den lokale fauna og dyreliv.

Yderligere information

Indhold

Alkoholprocent

Druetype

Land

Vintype

139,00 kr.

31 på lager

Beskrivelse

Det er næsten som at sidde en varm og solrig sommerdag på en frokostrestaurant i Provence, når man ser og dufter til denne indbydende rosé. Lys laksefarvet og med orange reflekser i glasset. Men det er denne utroligt charmerende duft af pære, nektariner, jordbær og noter af lavendelmarker, der sammen med tørheden og elegancen, er med til at give vinen sin umiskendelige provencalske karakter. Vinen klarer med lethed en salat med kylling eller friske fjordrejer. Eller hvad med en omgang Bouillabaisse eller blot lidt oliven, tapenade, charcuterie og godt brød på terrassen.

“Tomares Ballus” er det latinske navn for en sommerfugleart, som næsten var forsvundet fra området. Takket være alle de lokale landbrugs omlægning til økologi og forbud mod brug af pesticider, er sommerfuglen nu igen tilbage i stort antal. Grenache (50 %) – og Cinsault (50 %) -druerne høstes om natten, planlagt efter biodynamikkens månefaser. Om morgenen afstilkes og presses druerne ganske let. Der bruges ikke pumper, og mosten løber frit (tyngdekraft) ned i de underjordiske gærtanke. Den naturlige proces følges også i vinifikationen. Ingen industrigær tilsættes, og gæringen får lov til at starte med de naturlige gærkulturer. Vinen ligger med gærresterne inden let filtrering og aftapning.

Château Aspras’ ejer, Michael Latz, er en visionær mand. Han blev borgmester i Correns tilbage i 1995, og opfordrede straks alle landsbyens landbrug til at blive økologiske. Områdets bønder bakkede straks op om den gode idé. I Provence arbejdes der ellers primært med monokultur (én planteart på ét stort areal). Men Michael Latz tænker langsigtet. Han ønsker et bæredygtigt vinbrug, der bidrager til biodiversiteten og et sundt miljø, som med god samvittighed kan efterlades til børn og børnebørn. I dag er Michaels tre sønner gået ind i familiefirmaet, hvilket har øget ambitionsniveauet og tempoet i udviklingen af bæredygtige metoder og tiltag. Syv druesorter indgår i produktionen på Château Aspras, deriblandt grenache, cinsault og rolle (vermentino). Der bruges hverken pesticider, herbicider eller kemisk gødning. Vingården producerer sin egen organiske kompost og naturlige ekstrakter, der forbedrer vinstokkens naturlige forsvar. Plantningen af træer, hække og planter forbedrer bestøvningen og minimerer behovet for pløjning i vinmarkerne. Initiativer, som både gavner vinstokkene og den lokale fauna og dyreliv.

Yderligere information

Indhold

Alkoholprocent

Druetype

Land

Vintype

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.