Smagning

Chas. E's vinskole, lektion 1: Hvidvinens verden. 21.3.2024

Kender du følelsen af at sidde med et vinkort i hånden på byens etablissement og være fuldstændig fortabt? Du kniber øjnene sammen, fører fingeren ned af den tætskrevne side af franske gloser og vælger en vin, der lyder bare tilnærmelsesvis bekendt. Du er lettere panisk, men samtidig må du udstråle selvsikkerhed, for det er dig, der er blevet valgt som vinekspert ved aftenens bord. Tjeneren nærmer sig, og du får fugtige håndflader som du tavst peger på en tilfældig flaske, fordi du hverken ved hvad det er, eller hvordan det skal udtales, og håber, at det du har valgt overhovedet kan drikkes til maden. Men det kan det ikke – du har fået bestilt en flaske sød hvidvin til den blodrøde bøf, der netop er landet på bordet. Øv.

 

Sådan skal det ikke være, og heldigvis er hjælpen på vej. I en serie af tre smagninger ruster vi dig til at blive den vinkender, du gerne vil være. Du vil få et godt overblik over de forskellige vintyper, stilarter og navne; Og det bedste af det hele: Vi smager os igennem læringsforløbet – for vin kan man kun blive god til, ved at drikke det.

Kurset egner sig både til dem, der er helt grønne (druer) ud i vin, og dem, der bare gerne vil være endnu skarpere på deres viden.

 

Til smagningerne vil der blive serveret lidt brød, men det anbefales at spise hjemmefra.

 

Det er muligt kun at deltage i en enkelt eller to af smagningerne, men vi anbefaler at du tilmelder dig hele forløbet (tre smagninger), for at få det fulde udbytte. Du opnår også en rabat herved. Se den fulde smagningsrække her.

 

Kursusgang 1: Hvidvinens verden (torsdag d. 21/3-24)

Vi starter passende i hvidvine. Du vil få en grundig indføring i de forskellige hvide druer og de klassiske vine, der knytter sig til de enkelte druer. Du vil smage mange forskellige stilarter, og lære, hvordan de forskellige vine arter sig til forskelligt mad. Men allerførst gennemgår vi, hvordan du får mest ud af din smageoplevelse med simple smageteknikker.

Med andre ord er der altså både gastronomi, geografi, biologi og kemi på skemaet denne aften. Men mest af alt, er der god vin af høj kvalitet på bordet.

 

Der er et begrænset antal pladser – så ud af starthullerne.

 

Sted: Chas. E. Vinhandel Risskov, Ellebjergvej 2, 8240 Risskov

Tilmelding: www.chas-e.dk eller i en af vores butikker.

Pris: kr. 400,00 pr. billet – kun 20 pladser

Prisen er inklusiv brød og snacks (eller lign.)

For en god ordens skyld!
Køb af billetter er ikke omfattet at fortrydelsesretten. Tilmelding er derfor bindende og købte billetter refunderes ikke ved afbud eller udeblivelse. Vi hjælper dog gerne med at videresælge købte billetter – evt. via opslag på vores FB side.

400,00 kr.

20 på lager

  0
  Din kurv
  Din kurv er tomTilbage til shop

   Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

   Er du fyldt 18 år?

   Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.