Beskrivelse
Carlisle Winery har kontrakter på mange af de ældste og bedste Zinfandel-marker i Californien. Ifølge Carlisle ligger de bedste af disse marker indenfor et snævert geografisk område i hjertet af Russian River Valley i Sonoma County. Dette område er lettest beskrevet som Piner-Olivet Union School District omkring de to veje Piner Road og Olivet Road. Deraf navnet Piner-Olivet Ranches. Denne vin er således en blanding af druer fra marker i dette område. Gennemgående er de tre marker, som Carlisle kalder sine tre ”Grand Cru’s”: Papera Ranch, Montafi Ranch og Carlisle Vineyard. De figurerer altid i en eller anden konstellation i hver årgang.
I 2018 er denne vin blandet af markerne Carlisle Vineyard, Papera Ranch, Mancini Ranch og Pagani Ranch. Man kan så at sige se denne vin som en ”Russian River Valley Premier Cru Zinfandel”. Og Mama Mia for et eksemplar! Definitionen af, hvor stor vin Zinfandel kan præstere! I fuldt flor leveres Carlisle’s exceptionelle evne til at kombinere power, karakter og fremfor alt, balance. Vinen har sådan en nerve som man ikke skulle tro var muligt i en Zinfandel. Prøv den og bliv overrasket, hvis du ikke kender Carlisle’s vine. Prøv den og bliv bekræftet af endnu et pletskud fra Carlisle, hvis du er bekendt med Carlisle.
Farve: Mediumdyb rubin
Duft: Wow! Høj, høj intensitet med alt det bedste, Zinfandel kan levere. Friske og sukrede hindbær, brombær, solbær, blodappelsin, syltede kirsebær, julekrydderier a la kanel, kardemomme og nellike, et ganske let fadpræg med raffineret toast og woodsmoke. Overstrålende det hele er den intense, men ikke overgjorte frugt, der på ingen måde er klistret, tørret eller tung.
Smagsnoter: Smagen lever på utrolig vis op til næsen, hvor stor fylde og intensitet er i fuldkommen balance og slutter levende og friskt. Det er en utrolig bedrift for en vin med denne fylde. Vi ved ikke, hvordan Carlisle gør det, men det lykkes igen og igen – og altså også her. Verdensklasse!
Serveringsforslag: Nyd den gerne afkølet til 14-16 grader til fyldigere retter af vildt, svinekød, oksekød og passer exceptionelt til det komplette, danske julebord.