Albino Rocca Barbaresco 2019, Piemonte, Italien

Ejendommen er grundlagt i 1955 af Albino Rocca og ligger i Barbaresco kommune og de tidligste aftapninger herfra er fra omkring 1960. Et afgørende vendepunkt for familien skete i 1988, da sønnen Angelo Rocca blev inspireret af Elio Altare. For Angelo blev den foreløbigt ønskede stil for Barbaresco realiseret
med årgang 1991. Vinene blev gæret på rotofermentatorer med meget korte macerationstider og ved temperaturer på op til 39 grader. De var dybe, opulente,
frugt- og farve-mættede og topvinen Barbaresco Brich Ronchi blev lagret på barriques. Angelo begyndte at ændre tankegang og i årgang 2011 introduceredes
længere macerationstider og den østrigske bødker Franz Stockingers 20 hl botti di rovere tedesco e austriaco til lagring af Barbareschi. Angelo ønskede at lave mere finesseprægede, elegante vine med en mere uforstyrret Nebbiolo-karakter, men døde imidlertid i oktober 2012 i en tragisk flyveulykke.

Datteren Paola og hendes mand Carlo er begge uddannede ønologer fra skolen i Alba og sammen med Paolas to søstre, Daniela og Monica, satte de sig for at føre transitionen igennem og realisere de nye idealer. Ejendommen råder i dag over ca. 15 ha vinmarker, hvoraf de 8 er dediceret til Nebbiolo.

Der fremstilles i omegnen af 135.000 flasker årligt, og vinene har aldrig været bedre. Porteføljen af Barbareschi er territorio-tro, med en skøn Nebbiolo-floralitet og præcise, rene aromaer. Balancerede velstrukturerede, lidt lysere i farven, og frem for alt elegante og sensuelt appellerende.

Barbaresco kommer fra MGA Meruzzano, den del der tilhører San Rocco Seno d’Elvio, nu en del af kommunen Alba(!), og druer fra relativt unge planter fra flere
andre cru’er. Man ønsker at fremstille en finessepræget Barbaresco med en typetro karakter, og en klassisk rosenfloralitet. Gæringstemperaturen får ikke lov at
komme højere end 30-31 grader celsius og bottilagringen lader en ren, uforvansket frugt træde frem, idet druens primære kvaliteter spiller førsteviolin.

Vinen afløser på mange måder den tidligere Barbaresco fra unge planter, der blev fremstillet første gang i 2001, fra MGA Montersino, men som for første gang i 2013 er etiketteret med cru-navn. Vinen indløser forventningen om en elegant, nuanceret Barbaresco med et klassisk udtryk og rigelig fascinationskraft.

Yderligere information

Distrikt

Land

Vintype

Indhold

Alkoholprocent

Producent

Druetype

299,00 kr.

7 på lager

Beskrivelse

Ejendommen er grundlagt i 1955 af Albino Rocca og ligger i Barbaresco kommune og de tidligste aftapninger herfra er fra omkring 1960. Et afgørende vendepunkt for familien skete i 1988, da sønnen Angelo Rocca blev inspireret af Elio Altare. For Angelo blev den foreløbigt ønskede stil for Barbaresco realiseret
med årgang 1991. Vinene blev gæret på rotofermentatorer med meget korte macerationstider og ved temperaturer på op til 39 grader. De var dybe, opulente,
frugt- og farve-mættede og topvinen Barbaresco Brich Ronchi blev lagret på barriques. Angelo begyndte at ændre tankegang og i årgang 2011 introduceredes
længere macerationstider og den østrigske bødker Franz Stockingers 20 hl botti di rovere tedesco e austriaco til lagring af Barbareschi. Angelo ønskede at lave mere finesseprægede, elegante vine med en mere uforstyrret Nebbiolo-karakter, men døde imidlertid i oktober 2012 i en tragisk flyveulykke.

Datteren Paola og hendes mand Carlo er begge uddannede ønologer fra skolen i Alba og sammen med Paolas to søstre, Daniela og Monica, satte de sig for at føre transitionen igennem og realisere de nye idealer. Ejendommen råder i dag over ca. 15 ha vinmarker, hvoraf de 8 er dediceret til Nebbiolo.

Der fremstilles i omegnen af 135.000 flasker årligt, og vinene har aldrig været bedre. Porteføljen af Barbareschi er territorio-tro, med en skøn Nebbiolo-floralitet og præcise, rene aromaer. Balancerede velstrukturerede, lidt lysere i farven, og frem for alt elegante og sensuelt appellerende.

Barbaresco kommer fra MGA Meruzzano, den del der tilhører San Rocco Seno d’Elvio, nu en del af kommunen Alba(!), og druer fra relativt unge planter fra flere
andre cru’er. Man ønsker at fremstille en finessepræget Barbaresco med en typetro karakter, og en klassisk rosenfloralitet. Gæringstemperaturen får ikke lov at
komme højere end 30-31 grader celsius og bottilagringen lader en ren, uforvansket frugt træde frem, idet druens primære kvaliteter spiller førsteviolin.

Vinen afløser på mange måder den tidligere Barbaresco fra unge planter, der blev fremstillet første gang i 2001, fra MGA Montersino, men som for første gang i 2013 er etiketteret med cru-navn. Vinen indløser forventningen om en elegant, nuanceret Barbaresco med et klassisk udtryk og rigelig fascinationskraft.

Yderligere information

Distrikt

Land

Vintype

Indhold

Alkoholprocent

Producent

Druetype

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.